Foto

Som dere sikkert har fått med dere, har jeg en noe over middels interesse for fotografering. Dette begynte vel egentlig da jeg så hva min bror kunne få til med sitt gamle speilrefleks kamera (Minolta tror jeg det var), og i 2002 fikk jeg mitt første egne speilrefleks. Et Nikon F65 med kit objektiv og en nikkor 70-300 mm zoom.
Dette ble brukt en hel del, men siden dette var et vanlig 35mm kamera, så ble det jo selvfølgelig noe begrenset.

Mitt første egne digitale kamera fikk jeg tidlig i år 2005. Et Sony Cyber-Shot DSC P100.

Sony Cyber-Shot DSC P100

Sony Cyber-Shot DSC P100

Det var vel med dette kamera jeg egentlig fikk virkelig interesse for å drive MYE med foto. Nå ble det enklere å utforske ting, uten å måtte betale store summer i fremkalling av bilder for å i det hele tatt få se resultatene. Jeg klarte meg lenge med dette kamera egentlig, men når prisene på Digitale Speilrefleks begynte å nærme seg såpass lave at en arbeidløs tulling som meg kunne få råd til dem, så var det ikke lenger tvil.. Jeg MÅTTE bare ha et. Så i April 2007 investerte jeg i mitt første DSLR. Et Nikon D40 med kit objektiv.

Nikon D40

Nikon D40

D40’n har hengt med meg nå i 2,5 år, og ble på slutten helt tydelig «oppbrukt». Så da jeg fant ut at det faktisk var på tide å investere i et nytt kamera, så tok jeg virkelig sats, et lite lån, snuste litt rundt på nett, og endte tilslutt opp med en Nikon D300s. Et kamera som ble bestilt samme dag som det ble lansert i Norge, den 28. august 2009. En liten uke senere hadde jeg DETTE kamera i posten:

Nikon D300s

Nikon D300s

Håpet er jo nå at jeg skal klare å sette meg inn i alle funksjonene som finnes på dette kameraet. Men antar det vil ta tid tid tid, og mye lesing i brukerhåndboka. Men alt til sin tid 😉

I tilegg har det blitt en del ekstra utstyr også, og det er vel i all hovedsak dette her som er med meg på turer nå:

Nikon AF-S DX 55-200mm f/ 4-5,6G

Nikon AF-S DX 55-200mm f/ 4-5,6G

Sigma DC 30mm f/1,4

Sigma DC 30mm f/1,4

Sigma 70-300mm

Sigma 70-300mm

Nikon SB-600 blitz

Nikon SB-600 blitz

Nikon Fjernutløser ML-L3

Nikon Fjernutløser ML-L3

Og i tilegg et forholdsvis høyt stativ, ekstra batteri og minnekort. Drømmer jo alltid om å utvide samlingen, men foreløpig holder vel dette.

 

Om du lurer på noe i forbindelse med bildene mine, eller utstyret jeg bruker, er du velkommen til å sende meg en mail til malillee@online.no. Jeg biter ikke. Ikke så hardt iallefall 😉

Reklame